Kortit
|
|
|
V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortit
|
|
      - >

 
Janakkalan kuvataideyhdistys ry.

Järjestämme työpajoja, kursseja, retkiä ja näyttelyitä kuvataiteen harrastajille. Yhdistyksen jäsenten alaikäraja on 15 vuotta ja kaikki toimintamme soveltuu hyvin myös nuorille. Tärkeimmät tapahtumat ovat jokakesäinen ohjattu maalausleiri ja syksyinen vuosinäyttely. Ohjaajina on ollut sekä tunnettuja paikallisia taiteilijoita ja opettajia että tasokkaita kotimaisia ja ulkomaisia taiteilijoita mm. Heikki Marila, Pentti Pullinen, Tapani Kiippa, Juha Okko ja Felix Nietoksela sekä Külliki Järvila ja Kadi Kurema Virosta ja Chen Yong Qun Kiinasta.

Toimintaperiaate
Yhdistyksemme toiminta perustuu jäsenistön ideoihin ja toiveisiin, joita johtokunta toteuttaa. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla sekä Janakkalan kunnan Kirjasto- ja kulttuurilautakunnan myöntämillä avustuksilla.

Näyttelyt
Syksyisin järjestettävä vuosinäyttely on aina ollut kenties merkittävin Janakkalan taiteenharrastajien tapahtuma. Tänä vuonna näyttely on marraskuussa, ja lisätietoja siitä saat toiminta-sivulta.
Useana vuonna järjestimme toukokuussa nuorten kuvataiteilijoiden näyttelyn 15-30-vuotiaille kuvataiteen harrastajille. Kolme kertaa näyttelyn töiden perusteella on valittu ja palkittu vuoden nuori kuvataiteilija. Nyt nuorten näyttelyissä on välivuosi. Jatkosta päätetään myöhemmin.
Koko yhdistyksen toiminnan ajan, vuodesta 1983 alkaen, Tapailakotiin on ripustettu äitienpäivänäyttely vanhainkodin asukkaiden, työntekijöiden ja vieraiden iloksi.
Näiden lisäksi järjestämme tilaisuuden tullen erilaisia teemanäyttelyitä sekä avustamme jäseniämme yksityisnäyttelyiden järjestämisessä ja ripustamisessa talkoovoimin.

Kursseja
Kaikki kurssimme soveltuvat vasta-alkajille ja kurssien aiheet valitaan jäsenten toiveiden mukaan. Kurssiohjelmassa on ollut esim. muotokuvamaalaus, abstrakti ilmaisu, puupiirros, metalligrafiikka, pastellimaalaus, paperinteko, kiinalainen tussimaalaus ja taideterapiakurssi. Jäsenten käytössä on Turengissa tilava työhuone, jossa on maalaustelineitä, grafiikkaprässi ym. tarvikkeita.
Metalligrafiikan kurssit ja työpajat ovat olleet tosi suosittuja viime vuosien aikana. Opettajana on ollut mm. vanha tuttumme, taidegraafikko Külliki Järvila Saarenmaalta. Kurssilla käytetään perinteisiä metalligrafiikan menetelmiä: kuparilevylle syövytetään kuva akvatinta- ja viivasyövytysmenetelmillä tai rouhitaan mezzotintoraudalla. Voit tulla mukaan, vaikka et olisi harrastanut grafiikkaa aikaisemmin, ensikertalaisia opastetaan kädestäpitäen. Myös fotoetsaus ja useat uudet grafiikan tekniikat ovat olleet suosittuja.

Retkiä
Olemme retkeilleet mm. Retretissä, Purnussa, useissa Ateneumin näyttelyissä, Fiskarsissa ja muualla lähiseutujen taidekohteissa. Maalausretket ovat suuntautuneet myös Viroon, jossa olemme yhteistoiminnassa Saarenmaan Kunstiklubin kanssa järjestäneet niin näyttelyitä kuin taideleirejäkin vastavuoroisuusperiaatteella. Teimme ikimuistoisen maalausretken Kreikkaan Santorinin saarelle 1999 ja kesällä 2001 Itä-Karjalan vanhoihin kyliin sekä syyskuussa 2004 ruskaretken Muonioon.

Jäsenyys
Uudet jäsenet ovat tervetulleita! Jäsentiedote postitetaan kaikille varsinaisille, kannatus- ja kunniajäsenille noin kolme kertaa vuodessa.

Tulemalla mukaan toimintaan voit itse vaikuttaa kurssien sisältöön.
Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

 
Kuvataide on parhaimmillaan LIVENÄ, joten tule mukaan!

Liity jäseneksi!
 
JÄSENEKSI ILMOITTAUTUMIS-KAAVAKE
Täytä koneella tai käsin ja lähetä meille.

            

 
 

HUOMIO
Yhdistyksen kortteja voi ostaa yhdistyksen tilaisuuksista tai sihteeri@janakkalankuvis.net


(kilkkaa isoksi)
 

 
 

© Kuvien kopiointi näiltä sivuilta vain tekijöiden luvalla!